* Dutch
Betalen wordt ons nu wel heel makkelijk gemaakt! Ben jij je bankpas een keer vergeten, geen probleem! ABN AMRO komt nu met de ‘Wallet’ app. Een super makkelijke app waarmee je contactloos kunt betalen met je Android telefoon. Ja, je leest het goed, met je telefoon! Gewoon tegen het betaalautomaat aanhouden en klaar is Kees! Nou hoor ik je al denken, ‘Huh, maar ik heb toch gewoon een pinpas?’ Klopt, ik ook, maar zodra alle betaalautomaten overgestapt zijn naar contactloos betalen, heb je die helemaal niet meer nodig joh. Gewoon alles veilig opgeborgen in je telefoon. Waarschijnlijk gebruik je je telefoon toch al een ruim deel van de dag, dus ik zie een win win.
Afgelopen weekend heb ik de app zelf mogen testen en dit beviel me helemaal super! Ik was op zoek naar een cadeau voor een vriend en dit was de uitgesproken kans om de Wallet app te gebruiken. Eenmaal een cadeau uitgekozen van €45 kon ik de app testen tijdens het afrekenen. De Wallet app hoeft niet geopend te worden als je wilt betalen. Gewoon je scherm aandoen en tegen het betaalautomaat houden. Je kunt ervoor kiezen om met bedragen onder de €25 geen Wallet-code te gebruiken. Net zoals met je pinpas eigenlijk. Dit is heel makkelijk in te stellen bij de instellingen in de app. Daarnaast geldt er een maximaalbedrag dat je achtereenvolgens zonder Wallet-code kunt gebruiken. Momenteel is dat €50.
Een Wallet-code is natuurlijk wel extra veilig, maar tegenwoordig zijn we zo gehecht aan onze telefoons.. Deze laat je niet zomaar even ergens liggen.
Net zoals ik, vond de verkoopster de app nogal interessant. Zij was alleen in het bezit van een iPhone, dus kon zij de app nog niet downloaden. Zoals eerder vermeld is de app nu alleen gelanceerd voor Android gebruikers.
Dus, conclusie: Super handige en makkelijke app! En nogmaals, overal waar je contactloos kunt betalen met je plastic pinpas, kan je ook betalen met de Wallet. Dit kan al bij meer dan 200.000 locaties in Nederland.
Ik zeg, duik de Play Store in en begin de app te downloaden. Maak een foto van je pinpas en you’re ready voor een hele gemakkelijke betaaltoekomst! Ohja, en overal waar je in het buitenland contactloos kunt betalen, werkt de Wallet app net zo goed!
Niet gelijk al je geld uitgeven, maar geld moet natuurlijk wel een beetje rollen, anders hadden ze het wel vierkant gemaakt ;).

01

02

03